Introductie

Regelmatig nemen koorleden deel aan producties van Nationale Opera&Ballet in Het Muziektheater Amsterdam, zoals Die Frau ohne Schatten, Boris Goedonov , Carmen en Turandot. Van de opera's Het Sluwe Vosje, La bohème en Der Rosenkavalier werd ook in alle reprises gezongen en gespeeld. Voor de jongens was in 2011 een grote rol weggelegd in de indrukwekkende opera Billy Budd. Het hele Kickerkoor werkte in september dat jaar mee aan een kindervoorstelling van De Ring des Nibelungen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Muziektheater Amsterdam. Deze kinderopera ‘Ringetje’, een adaptatie van Der Ring des Nibelingen van Wagner, werd in oktober 2012 opnieuw met overweldigend succes herhaald. In 2012 zongen Kickers ook nog in de opera Parsifal, de laatste opera van Richard Wagner.

In september 2013 mochten De Kickers tijdens de Nationale Opera Gala in de Stadsschouwburg Velsen in de tweede akte van La bohème spelen. Een voorproefje op de geheel nieuwe productie van La bohème 2014 in Het Muziektheater Amsterdam. Gevolgd in september 2015 met opnieuw deelname aan Der Rosenkavalier.

In december en op Nieuwjaarsdag jl. waren De Kickers traditioneel weer te horen in het mooie balletkerstsprookje ‘Notenkraker en Muizenkoning’. In maar liefst 19 voorstellingen namen de kinderen in verschillende groepjes het beroemde zangstukje van de sneeuwvlokjesdans aan het einde van de eerste akte voor hun rekening.

Producties